one year ago

Jaar geleden is mijn goede vriendin Sophie getrouwd geweest. In eerste lockdown. Zo jammer voor hen, niemand behalve hun kinderen kon aanwezig zijn. Ze vroeg me al maanden op voorhand om voor haar een trouwjurk te maken. Volgens haar dromen en op maat. Ik zei ja. Zo mooie uitdaging in het begin van mijn mode avontuur!

Het trouwfeest was één jaar uitgesteld, niemand dacht toen dat we één jaar later nog steeds niet zouden kunnen samenkomen en te feesten. Ze hebben dus hun eerste trouw-verjaardag onder elkaar gevierd en we, vrienden en grotere familie, zullen later nog samen vieren. Ik kijk er naar uit om haar dan in die trouwjurk van mij in echt te mogen zien 🙂

De jurk moest door jaren vijftig geïnspireerd zijn. Dat was grote wens van Sophie. Dus we gingen samen op zoek naar de stoffen en de ideeën. Het resultaat is een dubbeljurk geworden. Twee jurken op elkaar op basis van dezelfde patroon. De onderste is van roze (as van rozen) satijn gemaakt met vlindermouwtjes, de bovenste is van donkerblauwe voile met kleine vlindertjes er op (nee, die heb ik er niet op genaaid :-), ze waren daar al). De bovenste jurk heeft geen mouwen en als hoofdaccent is de asymmetrische sluiting op de voorkant met veel kleine knoopjes. Om te trouwen waren ze samen op elkaar gedragen. En later, voor andere gelegenheden kunnen ze apart gedragen worden. Of enkel roze of enkel blauwe (met gepaste donkerblauwe onderjurk). Er zijn twee taille’s /riemen gemaakt, één in ene stof en één in donkerblauwe satijn. Om willekeurig te combineren.

Voor jullie hier de foto’s.

Proficiat met eerste verjaardag van jullie officiële samenzijn en tot binnenkort, Sophie en Tim! <3

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *